English Türkçe

Arkestra’nın kurucu ortağı ve şefi Cenk Debensason, Fransa’nın Lyon kentindeki Paul Bocuse Enstitüsü’nde Mutfak Sanatları ve Restoran Yönetimi alanında eğitim aldı. Ardından becerilerini geliştirmek için dünyayı dolaştı. Alain Senderens, Chateau de Bagnols, Maison Clovis ve Gary Danko gibi en iyi restoranlarda çalıştı. Cenk, 2013 yılında Los Angeles’ta ‘The Cartoonist’ adlı bir pop-up yemeği serisi başlattıktan sonra 2016 yılında İstanbul’a döndü. Arkestra’yı açmadan önce, Cenk, Petra Roasting Co’nun baş aşçısıydı ve farklı mekanlara mutfak danışmanlığı yaptı. 2021 yazında ortağı Debora İpekel ile birlikte Bodrum’da bir başka pop-up yemek serisi olan Ritmo Zeytino’yu yaratan Debensason, girişimci ruhunu ve şef olarak yeteneğini 2022 yılında Arkestra’ya taşıdı.